Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál
Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál
Menü
 
Számláló
Indulás: 2010-05-30
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Egressy Béni Fesztivál-díj

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

2015 - Az Egressy Béni Fesztivál-díj alapokmánya

  2015.11.04. 09:35

Az Egressy Béni Fesztivál-díj alapításáról (a továbbiakban csak Díj) az Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál szervezőbizottsága 2015. szeptember 16-án Szepsiben tartott  ülésén egyhangúlag döntött, és javaslatot tett a Csemadok Kassa-környéke Területi Választmány Elnökségének a Díj alapokmányának elfogadására. A Csemadok Kassa-környéke Területi Választmányának Elnöksége soron következő ülésén, Szepsiben, 2015. szeptember 22-én elfogadta az Egressy Béni Fesztivál-díj alapokmányát, határozatlan időre, a szlovákiai magyar amatőr színjátszó mozgalomban végzett színészi, rendezői, szervezői vagy pedagógiai tevékenység elismerésére.

 

2015 - Illésné Popália Irén laudációja

Papp Ferdinánd  2015.11.13. 13:17

Tisztelt jelenlévők!

 

Nekem jutott az a megtisztelő feladat, hogy bemutassam az idei 2015-ös Egressy Béni Fesztivál-díj idei jelöltjét. A sors iróniája, hogy egy pár évvel ezelőtt mint rendezőm mutatott be engem, és most én mint a társulat egyik tagja mutatom be a rendezőmet: Illésné Popália Irént, nekünk Ircsa. A színjátszás már gyermekkora óta érdekelte és áhítattal nézte az akkori előadásokat. Már az egyetemi évek alatt bekapcsolódott a színjátszásba.

2016 - Bodon Andrea laudációja

Kozsár Zsuzsanna  2016.11.12. 22:12

Történet – a huszadikon

Két kassai egyszerre került el Pozsonyba, az egyetemre. A véletlen egy szobába sodorta őket, s így teremthettek maguknak egy kis kassai világot a sivár kollégiumi kuckóban. Akkor még nem tudhatták, hogy eljön a nap, amikor együtt állnak majd a szepsi kultúrház színpadán, egyikük a díjazott, a másik a méltatója. Nem, akkor még a két kassait más érdekelte, az irodalom, a szerelem, a hirtelen jött szabadság az otthontól messze,az elnyomott honvágy, a lassan ismerőssé váló egyetemi élet. Aztán különvált az útjuk, már a második évben, s egy ideig nem is találtak egymásra. Egyetem után kicsit elvesztek egymás számára, egyikük tanítani ment, másikuk a gyerekeit nevelte, és egy nap meglepődve vette tudomásul, hogy színdarabra hívják. Ő, aki átmenetileg bennragadt a pelenkák és cumik, gyermektápszer és babakocsi világában, ráeszmélt, hogy létezik ezen túl valami más is, és hogy a hajdanvolt szobatárs egy maroknyi lelkes gimnazistával megcsinálta a Padlást, a szellemekkel, a szilvásgombóccal, a nagyon is igényes dalokkal, a kétbalkezes detektívvel, a musical minden műfaji nehézségével és szépségével. Hát így kezdődött.

2017 - Boda Ferenc méltatása

Mohňanský Csilla  2017.11.12. 18:01

 Tisztelt jelenlévők, kedves díjazott!

Egy olyan személy bemutatására és méltatására készülök, akit ebben a teremben, ebben a közegben mindenki ismer és elismer.

Boda Ferenc 1947. február 17-én született Vékén, a Bodrogközben. Házasságkötése óta él Buzitán, a Kanyapta völgyében, amit igazi otthonának érez. Két felnőtt korú fia, öt unokája, felesége és a kultúra szeretete élteti és tölti ki mindennapjait. 

2018 - Havasi Péter méltatása

Dr. Mázik István  2018.10.21. 10:30

Tisztelt jelenlévők, kedves díjazott!

Tisztelettel köszöntök mindenkit az idei Egressy Béni Fesztivál-díj átadásán. 2015-ben az Egressy Béni Fesztivál-díjat – a Mics Károly-életműdíj folytatásaként – a Csemadok Kassa-környéke Területi Választmánya Elnöksége azzal a céllal alapította, hogy így köszöntse azokat az embereket, akik az elmúlt években, évtizedekben nagyon sokat tettek/tesznek a szlovákiai magyar amatőr színjátszó mozgalom fennmaradásáért.

 

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Színjátszóink
 
Vendégcsoportok
 
Világháló
 
Fesztiválunkról a neten
 

Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Szeptember 17. - 22. ig minden megrendelés, csak a felébe kerül! Érdemes élni ezzel a lehetõséggel. Várlak az oldalon!!!    *****    Új regényem, olvasóit keresi. Kérlek gyere és olvass bele. Egy Fantasy világ, melyben két harcos a békéért harcol...    *****    Giga akciókkal, promóciókkal vár a Faberlic cég. Ismét Magyarországon is lehet csatlakozni, Magyar katalógus már van!    *****    20-25 oldalas születési horoszkóp,3 év ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval,diplomás asztrológustól. Kattints    *****    Nagyon részletes személyiség és sors analízis, diplomás asztrológustól,3 év ajándék elõrejelzéssel.Részletek az oldalon!    *****    Www.janabadog.hu    *****    Ayang-Avagy egy útinapló a Távolkeletrõl | !!!!Új poszt!!!!    *****    A Holnap Legendái címû népszerû sorozat legaktívabb és legtartalmasabb magyar rajongói lapja. Ismerd meg jobban a sorit.    *****    MYBEAUTYSALON - AVON ÉRDEKESSÉGEK - MYBEAUTYSALON    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér - Nyilvántartás - Hirdetõtábla - Keresett karakterek    *****    a legnagyobb, a legerõsebb    *****    honor is my loyalty    *****    A Holnap Legendái sorozat magyar rajongói oldala. Tudj meg mindent a közelgõ új évadról és a sorozatról.    *****    Jelenleg nincs karakter-stop érvényben, azaz szabadon hozható bármely faj, bármilyen nembõl és bármely tájegységre -RPG    *****    Szeretted a Trónok Harcát? Ha Westeros lenyûgözött, akkor Aneliath sem okozhat csalódást - Csatlakozz! FRPG    *****    szerepjátk - rengeteg kanon és keresett karakter - izgalmas plotok - pörgõs közösség - FRPG    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Gyors lomtalanítás lakás, garázs, pince, padlás, nyaraló kipakolás kiürítés, elszállítással Somogy megyében.