Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál
Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál
Menü
 
Számláló
Indulás: 2010-05-30
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Egressy Béni Fesztivál-díj

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

2015 - Az Egressy Béni Fesztivál-díj alapokmánya

  2015.11.04. 09:35

Az Egressy Béni Fesztivál-díj alapításáról (a továbbiakban csak Díj) az Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál szervezőbizottsága 2015. szeptember 16-án Szepsiben tartott  ülésén egyhangúlag döntött, és javaslatot tett a Csemadok Kassa-környéke Területi Választmány Elnökségének a Díj alapokmányának elfogadására. A Csemadok Kassa-környéke Területi Választmányának Elnöksége soron következő ülésén, Szepsiben, 2015. szeptember 22-én elfogadta az Egressy Béni Fesztivál-díj alapokmányát, határozatlan időre, a szlovákiai magyar amatőr színjátszó mozgalomban végzett színészi, rendezői, szervezői vagy pedagógiai tevékenység elismerésére.

 

2015 - Illésné Popália Irén laudációja

Papp Ferdinánd  2015.11.13. 13:17

Tisztelt jelenlévők!

 

Nekem jutott az a megtisztelő feladat, hogy bemutassam az idei 2015-ös Egressy Béni Fesztivál-díj idei jelöltjét. A sors iróniája, hogy egy pár évvel ezelőtt mint rendezőm mutatott be engem, és most én mint a társulat egyik tagja mutatom be a rendezőmet: Illésné Popália Irént, nekünk Ircsa. A színjátszás már gyermekkora óta érdekelte és áhítattal nézte az akkori előadásokat. Már az egyetemi évek alatt bekapcsolódott a színjátszásba.

2016 - Bodon Andrea laudációja

Kozsár Zsuzsanna  2016.11.12. 22:12

Történet – a huszadikon

Két kassai egyszerre került el Pozsonyba, az egyetemre. A véletlen egy szobába sodorta őket, s így teremthettek maguknak egy kis kassai világot a sivár kollégiumi kuckóban. Akkor még nem tudhatták, hogy eljön a nap, amikor együtt állnak majd a szepsi kultúrház színpadán, egyikük a díjazott, a másik a méltatója. Nem, akkor még a két kassait más érdekelte, az irodalom, a szerelem, a hirtelen jött szabadság az otthontól messze,az elnyomott honvágy, a lassan ismerőssé váló egyetemi élet. Aztán különvált az útjuk, már a második évben, s egy ideig nem is találtak egymásra. Egyetem után kicsit elvesztek egymás számára, egyikük tanítani ment, másikuk a gyerekeit nevelte, és egy nap meglepődve vette tudomásul, hogy színdarabra hívják. Ő, aki átmenetileg bennragadt a pelenkák és cumik, gyermektápszer és babakocsi világában, ráeszmélt, hogy létezik ezen túl valami más is, és hogy a hajdanvolt szobatárs egy maroknyi lelkes gimnazistával megcsinálta a Padlást, a szellemekkel, a szilvásgombóccal, a nagyon is igényes dalokkal, a kétbalkezes detektívvel, a musical minden műfaji nehézségével és szépségével. Hát így kezdődött.

2017 - Boda Ferenc méltatása

Mohňanský Csilla  2017.11.12. 18:01

 Tisztelt jelenlévők, kedves díjazott!

Egy olyan személy bemutatására és méltatására készülök, akit ebben a teremben, ebben a közegben mindenki ismer és elismer.

Boda Ferenc 1947. február 17-én született Vékén, a Bodrogközben. Házasságkötése óta él Buzitán, a Kanyapta völgyében, amit igazi otthonának érez. Két felnőtt korú fia, öt unokája, felesége és a kultúra szeretete élteti és tölti ki mindennapjait. 

2018 - Havasi Péter méltatása

Dr. Mázik István  2018.10.21. 10:30

Tisztelt jelenlévők, kedves díjazott!

Tisztelettel köszöntök mindenkit az idei Egressy Béni Fesztivál-díj átadásán. 2015-ben az Egressy Béni Fesztivál-díjat – a Mics Károly-életműdíj folytatásaként – a Csemadok Kassa-környéke Területi Választmánya Elnöksége azzal a céllal alapította, hogy így köszöntse azokat az embereket, akik az elmúlt években, évtizedekben nagyon sokat tettek/tesznek a szlovákiai magyar amatőr színjátszó mozgalom fennmaradásáért.

 

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Színjátszóink
 
Vendégcsoportok
 
Világháló
 
Fesztiválunkról a neten
 

LETTERSTOME -> ÚJ OLDAL - LEVELEK MAGAMNAK - ÚJ OLDAL <- LETTERSTOME    *****    Képszerkesztõ verseny. 1.helyezés 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit. Gyere és NYERJ! :)    *****    Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. - Silhouette FRPG    *****    STAR STABLE - Kattints ha érdekel vagy te is játszol! { Játékkal kapcsolatos Extra tartalmak várhatóak a héten! }    *****    Március 11-15 között minden nap újabb játék vár rád! Vegyél részt minden nap vagy ahogy az idõd engedi és NYERJ! :)    *****    Elvihetõ kinézetek, PNG képek, fejlécek, háttérképek, patternek, textúrák és segédletek. creative-forest.gportal.hu    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Tavaszi képszerkesztõ verseny - A fõnyeremény 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit - Jelentkezz te is!    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    Ha bármilyen kérdésed van, akár egészségügyi, akár párkapcsolati; keress meg és segítek!    *****    Költöztetés-Bútorszállítás-Tatabánya !    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Órarendek, Borítóképek SSO témában.- F e n t az 1. Videóm is c: KATT    *****    A horoszkóp elemzés,nagyon sok problémától megvéd,rámutat olyan betegségekre,melyek megelõzhetõk, ne mulaszd el,keress!    *****    Születési,gyermek,hold,párkapcsolati,fogamzási horoszkópok,elõrejelzések,biotérkép,ingyenes konzultációval.Ne hagyd ki!!    *****    Érdekel az Euróvíziós dalfesztivál? Kíváncsi vagy más országok indulóira? Akkor nézz be oldalamra, ahol láthatod õket.    *****    FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG //    *****    Egy horoszkóp olyan üzenetekhez juttat,melyek az egész életedre sok pozitív és fontos információt tartalmaz.Ne hagyd ki!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, mindent megbeszélhetsz velem! Várlak!!!    *****    Valentínnap szavazz te is Vivi és Makai Tomi fotójára likeokkal LOVE & NAAF #usacar Köszönjük!