Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál
Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál
Menü
 
Számláló
Indulás: 2010-05-30
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Helyszínek

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

1 - A fesztivál helyszínei

   

Fesztiválunk bölcsője Királyhelmec volt, ám az első év bábáskodása után a rendezvény Szepsibe és Buzitára került át, ahol azóta is sikerrel működik.

Visszajáró vendégeinknek aligha kell bemutatni a két helyszínt, ám a böngészni vágyók kedvéért alább mégis közlünk néhány információt, valamint honlap-elérhetőséget.

2 - Szepsi (Moldava nad Bodvou)

   

Kassától délnyugatra elterülő város, s az E 571-es, Rozsnyó irányába futó nemzetközi út érinti. E térségben ér véget a Kassai-síkság, s kezdődik a sokféleséget mutató Szlovák-karszt vidéke. Nyugatra tőle Somodi és Torna található, a felette lévő középkori várral; északra fekszik Jászó, a híres premontrei székesegyházzal, nemkülönben a Kassa-környéki járás második legnépesebb települése, Mecenzéf, továbbá Stósz-fürdő és az 1246 méter magas Kojsói-csúcs. A várost átszeli a 21. délkör.

3 - Buzita (Buzica)

   

Buzita (Buzica) határmenti község, amely a Kassai-völgykatlan  és a Bódvai-hegység  találkozásánál fekszik. A területe több kultúra népeinek is lakóhelyéül szolgált, találtak itt bronzkori kardot, valamint annak bizonyítékait, hogy ezen a helyen a bükki kultúra népei és a szlávok által lakott település is létezett. A Buzitáról szóló első írásos forrás 1262-ből származik. A község kultúrája német és magyar jegyeket hordoz. A község 1938-tól 1944-ig Magyarországhoz tartozott. Buzitán a 14. századtól kezdődően a magyar lakosság van többségben.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Színjátszóink
 
Vendégcsoportok
 
Világháló
 
Fesztiválunkról a neten
 

Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Szeptember 17. - 22. ig minden megrendelés, csak a felébe kerül! Érdemes élni ezzel a lehetõséggel. Várlak az oldalon!!!    *****    Új regényem, olvasóit keresi. Kérlek gyere és olvass bele. Egy Fantasy világ, melyben két harcos a békéért harcol...    *****    Giga akciókkal, promóciókkal vár a Faberlic cég. Ismét Magyarországon is lehet csatlakozni, Magyar katalógus már van!    *****    20-25 oldalas születési horoszkóp,3 év ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval,diplomás asztrológustól. Kattints    *****    Nagyon részletes személyiség és sors analízis, diplomás asztrológustól,3 év ajándék elõrejelzéssel.Részletek az oldalon!    *****    Www.janabadog.hu    *****    Ayang-Avagy egy útinapló a Távolkeletrõl | !!!!Új poszt!!!!    *****    A Holnap Legendái címû népszerû sorozat legaktívabb és legtartalmasabb magyar rajongói lapja. Ismerd meg jobban a sorit.    *****    MYBEAUTYSALON - AVON ÉRDEKESSÉGEK - MYBEAUTYSALON    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér - Nyilvántartás - Hirdetõtábla - Keresett karakterek    *****    a legnagyobb, a legerõsebb    *****    honor is my loyalty    *****    A Holnap Legendái sorozat magyar rajongói oldala. Tudj meg mindent a közelgõ új évadról és a sorozatról.    *****    Jelenleg nincs karakter-stop érvényben, azaz szabadon hozható bármely faj, bármilyen nembõl és bármely tájegységre -RPG    *****    Szeretted a Trónok Harcát? Ha Westeros lenyûgözött, akkor Aneliath sem okozhat csalódást - Csatlakozz! FRPG    *****    szerepjátk - rengeteg kanon és keresett karakter - izgalmas plotok - pörgõs közösség - FRPG    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Gyors lomtalanítás lakás, garázs, pince, padlás, nyaraló kipakolás kiürítés, elszállítással Somogy megyében.