Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál
Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál
Menü
 
Számláló
Indulás: 2010-05-30
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Visszhang

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

121 - Énekelnek, amíg tudnak (2018/5)

Juhász Dósa János   

Énekelnek, amíg tudnak – Hangulatjelentés a XX. Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztiválról

Kezdjük azzal, ami nem volt. Az utolsó pillanatban betegség miatt kiestek az örök résztvevő nánaiak és a tornagörgőiek, de így is láthattunk 15 előadást, ahogy a Péderi Vegyeskar és a Buzitai Citerazenekar is elmaradhatatlan résztvevője az Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztiválnak, amely a hétvégén tartotta meg Szepsiben és Buzitán a huszadik évfolyamát. A fődíjat a diószegiek vihették haza, míg nívódíjat a kassaiak és a tornaiak kaptak.

120 - Meglepetések fesztiválja (2018/4)

Juhász Katalin   

Meglepetések fesztiválja

 

SZEPSI/BUZITA | Influenza és egy üzemi baleset miatt 13 helyett csak 11 versenyelőadás került színre a huszadik Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztiválon. Hiányoztak a tornagörgőiek és a sztárcsapatnak számító nánaiak.

 

119 - Öröm és vidámság a jubiláló Egressy Béni Színjátszó Fesztiválon (2018/3)

Fábián Gergő   

Öröm és vidámság a jubiláló Egressy Béni Színjátszó Fesztiválon 

Véget ért a XX. Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál. A Szepsiben és Buzitán megrendezett jubileumi rendezvényen tarolt a diószegi Hahota Színjátszó Csoport, amely a fesztivál fődíja mellett a legjobb férfi és női alakításért, valamint a legjobb színpadképért és jelmezekért járó díjat is elnyerte. Pásztó András, a zsűri elnöke szerint két szóval lehetne összefoglalni a fesztivált, ezek az öröm és a vidámság, mert ez sugárzott a színpadról. 

118 - Havasi Péter Kapta az Egressy Béni Fesztivál-díjat (2018/2)

Fábián Gergő   

Havasi Péter kapta az Egressy Béni Fesztivál-díjat

Kezdetét vette a jubileumi XX. Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál, melynek Szepsi és Buzita ad otthont. A nyitónapon Szepsiben megkoszorúzták a fesztivál névadójának szobrát, valamint átadták az Egressy Béni Fesztivál-díjat, amelyet Havasi Péter kassai újságíró, rendező, a Pinceszínpad alapítója vehetett át.

A jubiláló színjátszó fesztivál koszorúzással vette kezdetét. Mihályi Molnár László író, költő, publicista, a Csemadok Kassa-környéke Területi Választmányának alelnöke emlékeztetett, a fesztivált először Királyhelmecen rendezték, egy év múlva Szepsibe került, majd Szepsi és Buzita közösen vállalta a szervezést a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából. Hozzátette, amikor először tartották meg a rendezvényt a városban, Egressy Béni zeneszerző, író, színész szobra még nem állott, s mára már nemcsak a Szózat megzenésítője, hanem a színjátszó fesztivál is híresebbé teszi Szepsit.

 

117 - Színházi maraton Szepsiben és Buzitán (2018/1)

Juhász Katalin   

Színházi maraton Szepsiben és Buzitán

Minden eddiginél színesebb és népesebb felhozatalra számíthat a holnapután kezdődő 20. Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál közönsége. Tizenhárom versenyelőadás és négy vendégelőadás, 14 óra tiszta játékidő, ami két és negyed nap alatt igazi színpadi maratonnak tekinthető. 

Más néven, más célkitűzésekkel és más helyszínen indult ez a fesztivál annak idején: a falusi színjátszó csoportoknak kívánt megmérettetési lehetőséget és szakmai segítséget biztosítani. 

 

116 - Súčasným pohµadom na minulos» (2017/6)

Körömi Gábor, Kozsár Zsuzsanna   

Súčasným pohµadom na minulos»

Uľ devätnástykrát sa stretli amatérski divadelníci v Moldave nad Bodvou a  Buzici. Tradičná jesenná prehliadka maďarských amatérskych divadelných súborov na Slovensku sa v roku 2017 konala v dňoch 9. aľ 12. novembra. Na tento festival môľu dosta» pozvanie nielen mládeľnícke divadelné súbory, ale aj súbory dospelých, ktoré vystupujú aj s predstaveniami zachovávajúcimi µudové tradície a zvyky, dokonca aj s estrádami.

115 - XIX. Egressy Béni Országos Színjátszó Találkozó, Szepsi – Buzita (2017/5)

Körömi Gábor   

XIX. Egressy Béni Országos Színjátszó Találkozó, Szepsi – Buzita

Színjátszók találkoztak tizenkilencedszerre a két szlovákiai településen, Szepsi városában (Moldava nad Bodvou) és Buzita községben (Buzica). Az idén november 9-től 11-ig tartó fesztivál immár hagyományos őszi találkozója a felvidéki amatőr színjátszóknak, ahol nem csak diákszínjátszók, hanem felnőtt amatőr együttesek, hagyományőrzők, sőt esztrádműsorok is meghívást kaphattak.

2005 óta veszek részt a zsűri munkájában, magyarországi zsűri-társaimmal (Regős Jánossal és Tóth Zsuzsannával) évek óta kísérjük figyelemmel ezt a nagyszerű fesztivált. 

114 - Véget ért az amatőr színjátszók országos fóruma (2017/4)

Beke Beáta   

Véget ért az amatőr színjátszók országos fóruma

Tizenkilencedik alkalommal ért véget az Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál. A Szepsi és Buzita települések fesztiválnak otthont adó termeiben hat csoport versenyzett és további négy mutatkozott be. Az idei fesztivál fődíját a füleki Apropó Kisszínpad vitte el.

„Negyvenöt perc történelem. Azt mondják, hogy a háborúk azért törnek ki újra meg újra, mert a fiúk nemzedéke elfelejti a nagyapák tapasztalatát. Én ilyen tapasztalatátadásként, történelmi utazásként éltem meg a füleki gimnazisták előadását, melyben Kristóf Ágota regényét, A nagy füzetet dolgozták fel Szvorák Zsuzsa tanítványai” – vallotta Körömi Gábor zsűritag.

113 - A minőség fesztiválja (2017/3)

Juhász Katalin   

A minőség fesztiválja

Csupán hat versenyprodukciót láthattunk az idei Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztiválon Szepsiben és Buzitán, de ha a mennyiség helyett a minőséget nézzük, nincs hiányérzetünk. Voltak diák- és felnőtt csoportok, hagyományőrzők, modern és klasszikus koncepciók, magyar és külföldi szerzők darabjai, hogy a sokféle tájszólásról ne is beszéljünk.

112 - Elkezdődött az Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál (2017/2)

Nagy Emese   

Elkezdődött az Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál

Immár tizenkilencedik alkalommal kerül megrendezésre november 9. és 12. között a felvidéki magyar kulturális élet egyik meghatározó találkozója Szepsiben. Az idei fesztivál ünnepélyes megnyitóján Boda Ferenc vehette át az Egressy Béni Fesztivál-díjat.

A Csemadok Országos Tanácsának megbízásából idén is a Csemadok Kassa-környéke Területi Választmánya rendezte meg az amatőr színjátszó társulatok országos megmérettetését. Az idei fesztivál fővédnöke Petneházy Attila magyar országgyűlési képviselő, magyar színművész, aki ünnepi beszédében kiemelte Egressy Béni jeligéjét és életének vezérfonalát: Minden ember legyen ember és magyar.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Színjátszóink
 
Vendégcsoportok
 
Világháló
 
Fesztiválunkról a neten
 

LETTERSTOME -> ÚJ OLDAL - LEVELEK MAGAMNAK - ÚJ OLDAL <- LETTERSTOME    *****    Képszerkesztõ verseny. 1.helyezés 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit. Gyere és NYERJ! :)    *****    Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. - Silhouette FRPG    *****    STAR STABLE - Kattints ha érdekel vagy te is játszol! { Játékkal kapcsolatos Extra tartalmak várhatóak a héten! }    *****    Március 11-15 között minden nap újabb játék vár rád! Vegyél részt minden nap vagy ahogy az idõd engedi és NYERJ! :)    *****    Elvihetõ kinézetek, PNG képek, fejlécek, háttérképek, patternek, textúrák és segédletek. creative-forest.gportal.hu    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Tavaszi képszerkesztõ verseny - A fõnyeremény 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit - Jelentkezz te is!    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    Ha bármilyen kérdésed van, akár egészségügyi, akár párkapcsolati; keress meg és segítek!    *****    Költöztetés-Bútorszállítás-Tatabánya !    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Órarendek, Borítóképek SSO témában.- F e n t az 1. Videóm is c: KATT    *****    A horoszkóp elemzés,nagyon sok problémától megvéd,rámutat olyan betegségekre,melyek megelõzhetõk, ne mulaszd el,keress!    *****    Születési,gyermek,hold,párkapcsolati,fogamzási horoszkópok,elõrejelzések,biotérkép,ingyenes konzultációval.Ne hagyd ki!!    *****    Érdekel az Euróvíziós dalfesztivál? Kíváncsi vagy más országok indulóira? Akkor nézz be oldalamra, ahol láthatod õket.    *****    FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG //    *****    Egy horoszkóp olyan üzenetekhez juttat,melyek az egész életedre sok pozitív és fontos információt tartalmaz.Ne hagyd ki!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, mindent megbeszélhetsz velem! Várlak!!!    *****    Valentínnap szavazz te is Vivi és Makai Tomi fotójára likeokkal LOVE & NAAF #usacar Köszönjük!