Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál
Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál
Menü
 
Számláló
Indulás: 2010-05-30
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Németh Péter-díj

 

  Németh Péter előtt tisztelegve

 

Előszó egy régi-új díjhoz

 

Volt egyszer egy fiatalember, aki szabadidejében színházról álmodott. Láthattuk őt Szepsiben is, pár évvel ezelőtt a Pomádéban csillogtatta meg a tehetségét. Amatőr színházi berkekben ritkán találkoztam olyan sugárzó színpadi jelenléttel, mint amikor ő a színpadra lépett. Sajnos, mindezt múlt időben, ugyanis évek óta már fentről, az égi színpadról figyel bennünket.

Még a fesztivál pályafutásának kezdetén alapítottunk egy díjat azzal a nem titkolt céllal, hogy támogassuk az ígéretes pályakezdő fiatalokat, akik merik vállalni a színpadi jelenlét felelősséggel és szépséggel teli varázsát. A díj azóta éli önálló életét, a zsűri évente odaítéli az arra érdemeseknek. Ez a díj az idén nevet kap, s ki másról is nevezhetnénk el, mint arról az emberről, akinek a tekintete, színpadi jelenléte máig ott él mindannyiunk emlékezetében. Egy olyan emberről, aki szabadidejét a színjátszásnak áldozta, s egy olyan közösség meghatározó tagja lett, amelyet egy idő után a saját családtagjának tekintett. Barát volt, ha barát kellett, s lelki társ a bajban, aki együtt nevetett és együtt sírt a társulattal, a barátokkal. Ő volt a csapat ügyeletes mókamestere, aki tudott vigasz és társ lenni, ha kellett. Hirtelen távozása mindenkit megrendített, amit a mai napig nem tudtak feldolgozni.

Ez a díj viselje hát a továbbiakban a nemesócsai Németh Péter nevét, s kötelezzen bennünket arra, hogy egy rendkívül tehetséges ember előtt tisztelegve köszöntsük a jövő tehetségeit.

 

Juhász Dósa János, 2009

 

Németh Péter-díj:

2009 - Körmöndi Andrea (Királyhelmec)

2010 - Zsidek Pál (Komárom)

2011 - Méry Mária (Egyházgelle)

2012 - Szukupcsák Richárd (Nána)

2013 - Iván András (Egyházgelle)

2014 - Hölgye Boglárka (Nemesócsa)

 

A Németh Péter-díjat alapítója, Juhász Dósa János 2015-ben letiltotta. A szervezőbizottság döntése alapján azonban a legígéretesebb tehetséget ezentúl is jutalmazzák, ahogyan kezdetben.

 

A legígéretesebb tehetség díja:

2000 - Kotra Mónika (Nána)

2002 - Matuska Tamás (Nána)

2003 - Horváth Anna (Nána)

2004 - Dobai Szilárd (Kisújfalu)

2005 - Hölgye Boglárka (Nemesócsa)

2006 - Kotra Mónika (Nána)

2007 - Danis Alica (Nána)

2008 - Nagy Klára (Királyhelmec)

 

2015 - Krompasky Kristóf (Kassa)

2016 - Pongrácz Andrea (Jóka)

2017 - Szabó Emma (Dunaszerdahely)

2018 - Lóci Dávid (Felsőszeli)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Színjátszóink
 
Vendégcsoportok
 
Világháló
 
Fesztiválunkról a neten
 

Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Szeptember 17. - 22. ig minden megrendelés, csak a felébe kerül! Érdemes élni ezzel a lehetõséggel. Várlak az oldalon!!!    *****    Új regényem, olvasóit keresi. Kérlek gyere és olvass bele. Egy Fantasy világ, melyben két harcos a békéért harcol...    *****    Giga akciókkal, promóciókkal vár a Faberlic cég. Ismét Magyarországon is lehet csatlakozni, Magyar katalógus már van!    *****    20-25 oldalas születési horoszkóp,3 év ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval,diplomás asztrológustól. Kattints    *****    Nagyon részletes személyiség és sors analízis, diplomás asztrológustól,3 év ajándék elõrejelzéssel.Részletek az oldalon!    *****    Www.janabadog.hu    *****    Ayang-Avagy egy útinapló a Távolkeletrõl | !!!!Új poszt!!!!    *****    A Holnap Legendái címû népszerû sorozat legaktívabb és legtartalmasabb magyar rajongói lapja. Ismerd meg jobban a sorit.    *****    MYBEAUTYSALON - AVON ÉRDEKESSÉGEK - MYBEAUTYSALON    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér - Nyilvántartás - Hirdetõtábla - Keresett karakterek    *****    a legnagyobb, a legerõsebb    *****    honor is my loyalty    *****    A Holnap Legendái sorozat magyar rajongói oldala. Tudj meg mindent a közelgõ új évadról és a sorozatról.    *****    Jelenleg nincs karakter-stop érvényben, azaz szabadon hozható bármely faj, bármilyen nembõl és bármely tájegységre -RPG    *****    Szeretted a Trónok Harcát? Ha Westeros lenyûgözött, akkor Aneliath sem okozhat csalódást - Csatlakozz! FRPG    *****    szerepjátk - rengeteg kanon és keresett karakter - izgalmas plotok - pörgõs közösség - FRPG    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Gyors lomtalanítás lakás, garázs, pince, padlás, nyaraló kipakolás kiürítés, elszállítással Somogy megyében.