Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál
Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál
Menü
 
Számláló
Indulás: 2010-05-30
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Németh Péter-díj

 

  Németh Péter előtt tisztelegve

 

Előszó egy régi-új díjhoz

 

Volt egyszer egy fiatalember, aki szabadidejében színházról álmodott. Láthattuk őt Szepsiben is, pár évvel ezelőtt a Pomádéban csillogtatta meg a tehetségét. Amatőr színházi berkekben ritkán találkoztam olyan sugárzó színpadi jelenléttel, mint amikor ő a színpadra lépett. Sajnos, mindezt múlt időben, ugyanis évek óta már fentről, az égi színpadról figyel bennünket.

Még a fesztivál pályafutásának kezdetén alapítottunk egy díjat azzal a nem titkolt céllal, hogy támogassuk az ígéretes pályakezdő fiatalokat, akik merik vállalni a színpadi jelenlét felelősséggel és szépséggel teli varázsát. A díj azóta éli önálló életét, a zsűri évente odaítéli az arra érdemeseknek. Ez a díj az idén nevet kap, s ki másról is nevezhetnénk el, mint arról az emberről, akinek a tekintete, színpadi jelenléte máig ott él mindannyiunk emlékezetében. Egy olyan emberről, aki szabadidejét a színjátszásnak áldozta, s egy olyan közösség meghatározó tagja lett, amelyet egy idő után a saját családtagjának tekintett. Barát volt, ha barát kellett, s lelki társ a bajban, aki együtt nevetett és együtt sírt a társulattal, a barátokkal. Ő volt a csapat ügyeletes mókamestere, aki tudott vigasz és társ lenni, ha kellett. Hirtelen távozása mindenkit megrendített, amit a mai napig nem tudtak feldolgozni.

Ez a díj viselje hát a továbbiakban a nemesócsai Németh Péter nevét, s kötelezzen bennünket arra, hogy egy rendkívül tehetséges ember előtt tisztelegve köszöntsük a jövő tehetségeit.

 

Juhász Dósa János, 2009

 

Németh Péter-díj:

2009 - Körmöndi Andrea (Királyhelmec)

2010 - Zsidek Pál (Komárom)

2011 - Méry Mária (Egyházgelle)

2012 - Szukupcsák Richárd (Nána)

2013 - Iván András (Egyházgelle)

2014 - Hölgye Boglárka (Nemesócsa)

 

A Németh Péter-díjat alapítója, Juhász Dósa János 2015-ben letiltotta. A szervezőbizottság döntése alapján azonban a legígéretesebb tehetséget ezentúl is jutalmazzák, ahogyan kezdetben.

 

A legígéretesebb tehetség díja:

2000 - Kotra Mónika (Nána)

2002 - Matuska Tamás (Nána)

2003 - Horváth Anna (Nána)

2004 - Dobai Szilárd (Kisújfalu)

2005 - Hölgye Boglárka (Nemesócsa)

2006 - Kotra Mónika (Nána)

2007 - Danis Alica (Nána)

2008 - Nagy Klára (Királyhelmec)

 

2015 - Krompasky Kristóf (Kassa)

2016 - Pongrácz Andrea (Jóka)

2017 - Szabó Emma (Dunaszerdahely)

2018 - Lóci Dávid (Felsőszeli)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Színjátszóink
 
Vendégcsoportok
 
Világháló
 
Fesztiválunkról a neten
 

LETTERSTOME -> ÚJ OLDAL - LEVELEK MAGAMNAK - ÚJ OLDAL <- LETTERSTOME    *****    Képszerkesztõ verseny. 1.helyezés 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit. Gyere és NYERJ! :)    *****    Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. - Silhouette FRPG    *****    STAR STABLE - Kattints ha érdekel vagy te is játszol! { Játékkal kapcsolatos Extra tartalmak várhatóak a héten! }    *****    Március 11-15 között minden nap újabb játék vár rád! Vegyél részt minden nap vagy ahogy az idõd engedi és NYERJ! :)    *****    Elvihetõ kinézetek, PNG képek, fejlécek, háttérképek, patternek, textúrák és segédletek. creative-forest.gportal.hu    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Tavaszi képszerkesztõ verseny - A fõnyeremény 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit - Jelentkezz te is!    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    Ha bármilyen kérdésed van, akár egészségügyi, akár párkapcsolati; keress meg és segítek!    *****    Költöztetés-Bútorszállítás-Tatabánya !    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Órarendek, Borítóképek SSO témában.- F e n t az 1. Videóm is c: KATT    *****    A horoszkóp elemzés,nagyon sok problémától megvéd,rámutat olyan betegségekre,melyek megelõzhetõk, ne mulaszd el,keress!    *****    Születési,gyermek,hold,párkapcsolati,fogamzási horoszkópok,elõrejelzések,biotérkép,ingyenes konzultációval.Ne hagyd ki!!    *****    Érdekel az Euróvíziós dalfesztivál? Kíváncsi vagy más országok indulóira? Akkor nézz be oldalamra, ahol láthatod õket.    *****    FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG // Lanawin &#8212; FANTASY FRPG //    *****    Egy horoszkóp olyan üzenetekhez juttat,melyek az egész életedre sok pozitív és fontos információt tartalmaz.Ne hagyd ki!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, mindent megbeszélhetsz velem! Várlak!!!    *****    Valentínnap szavazz te is Vivi és Makai Tomi fotójára likeokkal LOVE & NAAF #usacar Köszönjük!